top of page
advocaat echtscheiding in antwerpen

Personen en familierecht

advocaat familierecht in antwerpen

EEN BREED BEGRIP; EEN DOELGERICHTE OPLOSSING

De term 'personen- en familierecht' is zeer breed op te vatten en behelst alle soorten familiale en persoonsgebonden omstandigheden. Wij proberen altijd eerst om tot een onderling akkoord te komen om u een lange gerechtelijke procedure uit te sparen. 

Bij ons in Merksem bent u welkom voor onderstaande diensten inzake personen-en familierecht:

ECHTSCHEIDING

Wij beschikken over jarenlange ervaring in echtscheidingen en de regelingen die hierbij komen kijken. Heeft u hulp nodig bij de juridische kant van een echtscheiding met onderlinge toestemming, wenst u te tekenen voor het principe 'scheiding van tafel en bed' of gaat het om een echtscheiding op grond van onherstelbare ontwrichting (zoals overspel of geweldpleging)? Wij helpen u verder.

Ook tijdens de procedure assisteren wij u bij het opstellen van de voorlopige maatregelen betreffende de omgangsregeling, het gebruik van de woning, de toevertrouwing van de kinderen, et cetera. Wij stellen een ouderschapsplan op en staan u bij in de vereffening en verdeling van al uw bezittingen tijdens de echtscheidingsprocedure. Alimentatieregelingen tijdens en na de echtscheidingsprocedure behoren eveneens tot onze verantwoordelijkheden. Wij ontfermen ons over de overeenkomst omtrent het onderhoudsgeld voor uw kinderen en/of voor uw ex-echtgenoot / ex-echtgenote.

Wenst u een wijziging aan te brengen na de echtscheiding? Wij herzien uw afspraken met betrekking tot het onderhoudsgeld, de omgangsregeling, et cetera.

ANDERE SOORTEN PERSONEN- EN FAMILIERECHT

Naast onze uitgebreide expertise in echtscheidingen kunt u tevens een beroep doen op onze veelzijdige service voor de volgende zaken: 

  • Samenlevingscontracten

  • Naamswijziging

  • Erkenning en ontkenning vaderschap

  • Adoptie 

  • Leerplichtzaken

advocaat familierecht in antwerpen

BENT U NIEUWSGIERIG NAAR UW RECHTEN IN GEVAL VAN EEN ECHTSCHEIDING OF EEN ANDER PERSONENRECHT EN WOONT U IN DE PROVINCIE ANTWERPEN?

Contacteer ons.

bottom of page